1997 р.

10 липня - нас зареєстрували!

Липень - перша закордонна поїздка, перший досвід парламентських дебатів. Студентка Аліса Молдаванова бере участь у міжнародному семінарі з парламентських дебатів у Кишиневі.

18-22 липня - перший регіональний учбовий літній табір. У ньому беруть участь 75 осіб, у т.ч. гості з Києву, Дніпропетровську, Донецьку, Молдови. Ми вчимося проводити табори, а учасники вчаться грати в Дебати.

20-26 липня - студентська команда - Костя Комаров, Аліса Молдаванова ( обоє - ОДУ, факультет психології, 2 курс), Саша Гайдай (Морський університет, 2 курс) - бере участь у першому всеукраїнському дебатному студентському таборі. Ігри ще проходять за традиційним, "попперовським" форматом.

20-22 вересня - регіональний дебатний турнір. Шкільні та студентські команди ще грають разом. Перемогли серед україномовних команд - шкільна команда з Херсону, а серед англомовних команд одеські студенти Костя Комаров, Аліса Молдаванова, Рита Єнакій (ОДУ, РГФ, 1 курс). Теми : "Сурогатне материнство аморально" та "Кримінальна поведінка біологічно обумовлена".

17-19 жовтня - беремо участь у міжрегіональному правовому студентському турнірі у Львові.

14-17 листопада - перша спроба розділити шкільні та студентські команди. Дебатний студентський турнір за "попперовським" форматом. Беруть участь одеські, донецька, київська, харківська, львівська та симферопільська команди. Теми турніру: "Захист навколишнього середовища важливіший за економічний розвиток" та "Небезпечні види спорту треба заборонити". Наш творчий потенціал допомагає нам наповнити турнір ще й розвагами. Дуже веселий конкурс "Кохання з першого погляду" та ще більш веселий - "Міс Дебати" ( у ньому брали участь переодягнені хлопці) учасники запам'ятали надовго. А закінчився турнір супер-шоу - фіналом за темою "Горілка - двигун прогресу"( дефініція - "вода - корисно, спирт - приємно, горілка - суміш приємного з корисним", аргумент - "гірше горілки краще немає").

25 листопада -1 грудня - А. Молдаванова у складі збірної команди України ( другий гравець - львів'янин, тренер - з Києву) бере участь у першому "соросівському" міжнародному студентському турнірі з парламентських дебатів у Будапешті (Угорщина).

20-21 грудня - беремо участь у шкільному турнірі "Кримська зима - 97" у Симферополі. Наша команда виходить у фінал.

30 грудня -4 січня - зустрічаємо Новий рік у Києві на першому для України міжнародному турнірі з Дебатів для школярів. У турнірі приймають участь 7 українських команд - з Києву, Львову, Харкову, Одеси, Дніпропетровську, Донецьку, Симферополю та 5 команд гостей - Естонії, Румунії, Хорватії, Казахстану, Білорусі. Одеська команда, яка складається з Саши Берковича (СШ № 100, 11 кл.), Олі Морозової (Маріїнська гімназія, 10 кл.), Сергія Потаніна ( СШ № 121, 10 кл.), вийшла у півфінал. А Саша і Оля отримали відповідно 2-й та 10-й особисті рейтинги.

1996 р.
1998 р.
1999 р.