1998 р.

15-16 січня - регіональний дебатний турнір для школярів старших класів. Теми: "Цензура обмежує основні свободи" та "Школи повинні мати право на обов'язкове тестування учнів на вживання наркотиків".

23-24 січня - керівник клубу Маріїнської гімназії Оксана Назарова бере участь у всеукраїнському семінарі з дебатних методик для молодших школярів.

7-8 лютого - англомовний відбірковий регіональний шкільний турнір. Тема: "A just social order ought to place the principle of equality above that of liberty". За результатами турніру сформовані 2 кращі команди Одеси - Саша Беркович, Оля Морозова, Сергій Потанін та Денис Бірюков(11 кл. СШ № 100), Катя Жирова(10 кл. СШ № 121), Оля Веселова(10 кл. СШ № 8).

7 березня - Альоша Крезе (Інститут внутрішніх справ, 1 курс) та Аліса Молдаванова беруть участь у першому всеукраїнському студентському турнірі з парламентських дебатів, який проходить у Києві.

28 - 29 березня - ренійська команда бере участь у російськомовному турнірі у Кишиневі, де Таня Голуб стає третім спікером.

30-31 березня - наш перший дебатный турнір серед школярів 5-7 класів( категорія "молодші"). В ньому беруть участь команди Маріїнської гімназії, шкіл №№ 100 та 121, мм. Києву (Кловський ліцей) та Харкову. Тема: "Наука та техніка спричинили більше шкоди, аніж користі".

10-12 квітня - в Одесі проходить всеукраїнський шкільний англомовний турнір. В ньому беруть участь 15 українських та одна естонська команда. Серед суддів - волонтери Корпусу Миру та тренери з Румунії. Саша Беркович, який стає 7-м спікером, здобув право брати участь у відбірковому турі за право представляти Україну на міжнародному турнірі.

15-17 травня - наша команда( Саша Беркович, Денис Бірюков та Катя Логвиненко - 10 кл. СШ № 121) бере участь в англомовному турнірі в Криму. Наші гравці отримали три перші рейтинги.

24 травня - на турнірі кращих дебатних шкільних спікерів України Саша Беркович зайняв 3-е місце.

Липень - наші команди беруть участь у навчальних літніх регіональних таборах у Дніпропетровську, Харкові та у Всеукраїнському таборі у Криму.

29 липня-10 серпня - збірна команда України бере участь у Міжнародному літньому таборі у м. Боровець (Болгарія). Цей табір є неофіційним світовим чемпіонатом з "попперовських" дебатів. Організатори проводять експеримент - з учасників формуються нові команди, за принципом - "три гравця, три країни". Команда, в якій грає Саша Беркович, стає переможницею.

13-23 серпня - студенти 3 курсу мех-мату ОДУ Наташа Клітна ( ф-т психології) та Валік Козін (НВВ) беруть участь в Українсько-білоруському наметовому таборі на о. Король (Київська обл.), де проходять дебатні ігри та лекції з правової тематики.

15-20 серпня - літній регіональний учбовий шкільний табір. Нас знов 75. Але вже є група молодших школярів, а серед старших - україно- та англомовні. Студенти вже беруть участь у таборі як лектори. Ми знайшли чудову базу для проведення таборів - ДОК "Юнга", с. Грибівка. Наші гості - дніпропетровці та харків'яне.

15-20 серпня - всеукраїнський студентський учбовий табір з парламентських дебатів у тій ж "Юнзі".

4 - 6 вересня - перший регіональний студентський турнір з парламентських дебатів. У півфіналі формуються змішані команди з кращих спікерів. В україномовному турнірі перемогли наші гості - Дима Антонюк з Херсону та Таня Райда з Харкову. В англомовному - Саша Беркович та Денис Бірюков.

19-20 вересня - беремо участь у зйомках програми "Теледебати", яка транслюється по київському каналу "Гравіс". Команда Аліса Молдаванова - Саша Гайдай грають за темою "В Україні права дітей порушуються".

19-18 жовтня - регіональний відбірковий шкільний турнір. Теми: "Держава має забезпечувати освіту лише державною мовою", "Governmental limitation of Internet content is justified". Кращі спікери турніру: англомовні - Сергій Потанін, Оля Морозова, Саша Подпругін (11 кл., шк. № 121) та україномовні - Іра Юрченко(10 кл., м. Цюрупінськ), Стас Терлич(11 кл, м. Цюрупінськ), Вова Якунін (10 кл., м. Херсон).

5-8 листопада - група керівників клубів бере участь у всеукраїнському семінарі для англомовних тренерів, який проходить в Харкові. Аліса Молдаванова запрошена як со-лектор.

12 грудня - ми увійшли до всеукраїнської мережі дитячо - молодіжних організацій України, яка створена за проектом "Нова хвиля". 1999 р.

26-27 грудня - дві команди семикласників ( Маріїнська гімназія та СШ № 100) беруть участь у Всеукраїнському дебатному турнірі для молодших школярів.