1999 р.

9-12 січня - дві команди ( Діна Терзі(11 кл., м. Рені), Олена Нігрєєва(11 кл., Юридичний ліцей), Оля Веселова(10 кл., СШ № 8) та Сергій Потанін, Саша Подпругін, Вова Якунін) беруть участь у Національному чемпіонаті з дебатів серед україномовних команд, який проходить у Львові. Оля Веселова стає 2-м спікером турніру, а Сергій, Саша та Вова виграють у фіналі.

29 січня -9 лютого - Оля Морозова у складі збірної команди України бере участь у Всесвітньому чемпіонаті з дебатів у Лондоні (Велика Британія).

16-18 квітня - дві команди ( Наташа Федотова(11 кл., м. Рені), Світа Бажанова (10 кл, Юридичний ліцей), Оля Морозова та Катя Логвиненко, Діма Кушнерук(10 кл., Юридичний ліцей), Саша Подпругін беруть участь у Національному турнірі з дебатів для шкільних англомовних команд. Оля Морозова стає 7-м спікером.

27 червня-2 липня - проводимо черговий літній навчальний табір для школярів. Учасників вже 110!

10-20 липня - ми традиційно беремо участь у Всеукраїнському літньому дебатному таборі. Україномовна команда дійшла до півфіналу, а англомовна - перемогла у фіналі.

15-21 липня - команда Аліса Молдаванова - Денис Бірюков бере участь у Міжнародному студентському турнірі у Любляні (Словенія). Команда займає 6-е місце, а Аліса стає 6-м спікером турніру.

5-9 серпня - студенти Олена Нігрєєва, Валік Козін, Сергій Потанін, Денис Бірюков беруть участь у Всеукраїнському студентському дебатному таборі. Аліса Молдаванова читає лекції. Олена Нігрєєва стає 2-м спікером серед україномовних гравців, а Денис Бірюков - 1-м спікером серед англомовних.

1-14 серпня - беремо участь у роботі літньої "Школи волонтерів" за проектом "Нова хвиля" на о. Король (Київська обл.), в програмі табору проводимо ігровий суд.

20 серпня - починаємо випускати інформаційний бюлетень.

Вересень - ми зробили власний сайт!

16 - 19 вересня - у складі збірної команди України Світа Бажанова (гравець) та Людмила Ямщикова (тренер) беруть участь у Міжнародному англомовному шкільному турнірі за світовим форматом у Таллінні (Естонія). Команда посідає третє місце.

6 - 7 жовтня - проводимо в Херсоні семінар для викладачів Інституту підвищення кваліфікації вчителів з методики пристосування дебатів для навчання критичному мисленню в системі середньої освіти.

17 жовтня - проводимо в Одесі семінар з парламентських дебатів.

22-24 жовтня - Денис Бірюков та Саша Беркович беруть участь у студентському парламентському турнірі в Харкові та стають другою командою турніру. Денис стає першим спікером, а Саша ділить друге місце з двома гравцями з Росії.

24-25 жовтня - проводимо у Сімферополі семінар з дебатів для членів молодіжної організації "Нова ера".

30-31 жовтня - проводимо Міжнародний студентський турнір з парламентських дебатів, у якому, крім 6-ти одеських команд, беруть участь команди з Росії, Молдови, Латвії, Естонії, Києву, Харкову. Перемогли в турнірі латвійці, а команда Дениса Бірюкова та Сашка Берковича посіла друге місце.

4 - 6 листопада - проводимо міський шкільний україномовний турнір, у якому беруть участь 28 команд. Кращою командою турніру стала команда Юридичного ліцею у складі: Світлана Бажанова, Дмитро Кушнерук, Андрій Юсов.

6-7 листопада - Аліса Молдаванова та Денис Бірюков читають лекції з парламентських дебатів на Всеукраїнському семінарі у Києві.

10-12 грудня відбувся Регіональний україномовний шкільний турнір з дебатів. У ньому брали участь 5 одеських команд ( дві - юридичного ліцею, по одній - Дитячого культурного центру, СШ № 8 та клубу "Медик") та команди з Рені, Болграду, Херсону, Скадовську, Цюрупінську, Первомайську та Бердянську.
На турнірі обговорювалися теми:

  • "Ув'язнених слід позбавити права голосування під час виборів".
  • "Іміграційні обмеження виправдані".

Тут можна подивитись програму турніру.
А тут - його результати.

25-26 грудня дві команди молодших школярів ( україномовна та англомовна) беруть участь у національному турнірі.

І ще фотки:


Звичайне недільне зібрання

Дебати в прямому ефірі на херсонському радiо

Просто гарне фото