Дата

Подія

Грудень Національний турнір з дебатів для молодших школярів.
31 жовтня - 4 листопада Людмила Ямщикова бере участь у тренінгу для тренерів за темами: “Лобіювання інтересів НУО” і “Формування молодіжної політики: Україна та Європа” та у зустрічі керівників організацій, членів мережі "Нова хвиля".
21 жовтня - 1 листопада Настя Троцька бере участь у Тренувальному Курсі з Європейського громадянства у роботі з молоддю (Training Course on European Citizenship in Youth Work), який проводить у будапештському Центрі Європейської Молоді (European Youth Centre).
19-20 жовтня Регіональний турнир з дебатів для школярів у приміщенні Юридичного ліцею (вул. Катерининська, 64). Тема турніру: "Добровільна сплата податків сприятиме подоланню в Україні економічної кризи".
турнiр проходить за пiдтримки ДПА, Управлiння освiти, Юридичного лiцею, Благодiйного фонду iм. I. та Ю. Лип. Бажаючих добре підготуватися запрошуємо на сайти www.sta.gov.ua (Державна Податкова Адміністрація України) та www.nalog.od.ua (ДПА в Одеській області).

>>>Програма турнiру
>>>Результати турнiру
13-14 жовтня Студентські команди Сергій Потанін/Олександр Подпругін та Ростислав Герасимов/Михайло Цуркан беруть участь у Національному турнірі з парламентських дебатів "Взаемовідносини України та НАТО", що проходить в Києві. ПодпругЁн-ПотанЁн стали фЁналЁстами, Герасимов та ПотанЁн увЁйшли до числа кращих промовцЁв.
6 жовтня Семинар для суддів регіонального турніру.
28 вересня Інформаційний семінар з питань податкового законодавства для учасників регіонального турніру, який "Диспут-клуб" проводить у співпраці з одеською обласною Державною податковою адміністрацією.
25 вересня "Диспут-клуб" сумісно з рекрутинговою компанією "Азимут" проводять просвітницьку акцію для студентів ВУЗів Одеси з питань побудови професійної кар'єри.
22 вересня Л. Ямщикова проводить семінар з дебатів у м. Херсон.
21 вересня Презентація дебатного клубу Юридичного ліцею для нових учнів лицею.
20 вересня Семінар з дебатів у Економічному ліцеї м. Одеси
15 вересня Член ради О.Морозова бере участь в установчих зборах всеукраїнської асоціації освітніх програм.
10-24 серпня Ми проводимо заняття з права та дебатів у "Літній школі молодого лідера", Яку проводить Управління сім'ї та молоді Одеської облдержадміністрації.
8-12 серпня Людмила Ямщикова бере участь у IDT з дебатів Карла Поппера у Санкт-Петербурзі.
1-6 серпня Ольга Веселова бере участь у Школі менеджерів НУО. Школа проходить у межах наметового табору на о. Король у Києві, який проводить ДМО "Клуб Компас".
27 липня - 7 серпня Анастасія Троцька бере участь у Школі лідерів, організованій IDEA та Варшавською Школою лідерів у Санкт-Петербурзі.
22-26 липня Світлана Бажанова, Дмитро Кушнерук та Ольга Морозова беруть участь у міжнародному турнірі Tartu Open.
3-11 липня Літній правовий табір для школярів.
Функціонування табору та робота волонтерів здійснюються згідно із принципами конституційної демократії. Для цього вироблена конституція школи та правовий кодекс волонтерів та працівників, заснований на декларації прав людини, прав дитини та конституції України...
Фіналістами навчального турніру, що проходив у таборі, стали Анатолій Лабін, Роман Бочевар, Дмитро Лисенко, Олена Гришина, Уляна Фешко та Наталя Северинюк.
>>>Докладніше про табір
>>>Стаття Ольги Веселової
18-19 червня Людмила Ямщикова проводить у Бердянську тренінги за темами: "Стретегія діяльності НУО в передвиборній ситуації" та "Співробітництво НУО з огранами державної влади та місцевого самоврядування". Тренінги проходять у межах програми "Школа молодіжного лідерства".
28 травня Людмила Ямщикова та Анастасія Троцька беруть участь у презентації спектакля "Синій птах" фонду "Мистецтво, кольтура та наука" у Києві.
19-20 травня Людмила Ямщикова проводить тренінг у Севастополі за темою "Участь молоді у прийнятті рішень".
19-20 травня Національний англомовний шкільний турнір.
9-10 травня Людмила Ямщикова проводить тренінг у Бердянську за темою "Участь молоді у прийнятті рішень".
3 травня Наша організація бере участь у круглому столі з вивчення потреб українських НУО, який проводила USAID.
28-29 квітня Студентський парламентський україномовний турнір на тему "Взаємовідносини України та НАТО". Турнір проходить у Одеській Національній Юридичній Академії. У ньому беруть участь представники з Одеси, Херсону, Первомайську та Бердянську.
Переможцями на турнірі стали одесити Сергій Потанін та Олександр Подпругін, а почесне друге місце посіла команда з ОНЮА (Михайло Цуркан та Ростислав Герасимов).
30 березня Відбулася презентація "Диспут-клубу" та програми "Дебати" для студентів Одеси, Миколаєва, Львова у межах турніру, який проводить CEP (Civic Education Project).
29 березня - 2 квітня Світлана Бажанова, Дмитро Кушнерук та Ольга Морозова беруть участь у IDT з парламентських дебатів у м. Порторож, Словенія. Грант на сплату application fee вони отримали у IDEA.
29 березня - 2 квітня Світлана Бажанова, Дмитро Кушнерук та Ольга Морозова беруть участь у Європейському Чемпіонаті з парламентських дебатів у м. Порторож, Словенія. Їхню поїздку частково фінансує компанія "Арус-Одеса".
28 березня - 1 квітня Анастасія Троцька бере участь у Школі менеджерів НУО у Києві.
27 березня Людмила Ямщикова та Анастасія Троцька беруть участь у Круглому столі "Партнерство - крок назустріч", присвячений співпраці НУО і державних структур, який проводить ДМО "Клуб Компас".
21-22 березня Людмила Ямщикова бере участь у Всеукраїнськії конференції "Змінимо світ разом з дітьми", присвяченій забезпеченню прав дитини в Україні, яка проходила в Києві.
16-18 березня Регіональний англомовний турнір. Запрошуються клуби мм. Одеси, Рені, Первомайську, Бердянську. Тема: "Competition is Superior to Cooperation in Achieving Excellence". Турнір проходитиме у 121 школі.

Розклад турніру
Результати турніру
10-11 березня Ми проводимо тренінг за фінансовою підтримкою САР на тему "Соціальне партнерство". Його проводять тренери мережі "Нова хвиля" Людмила Ямщикова (Диспут-Клуб, Одеса) та Олена Калібаба (ДМО "Клуб Компас", Київ).
10 березня Ми беремо участь у турнірі з Policy Debate в Миколаєві, який організують волонтери Корпусу Миру.
23-25 лютого
Міжнародний англомовний студентський парламентський турнір із загальною темою “Свобода та приватність”. Турнір проходив у приміщенні Одеської Національної Юридичної Академії. Переможцем його стала команда "Harmony" у складі Оляни Рудякової (Київ) та Ольги Морозової (Одеса), а кращим промовцем - Олексій Пікулік з Білорусі. Вітаємо!
15-18 лютого Людмила Ямщикова бере участь у Тренінгу для Тренерів мережі "Нова хвиля" у Києві. Теми тренінгу: "Співробітництво НУО та державних структур", "Участь молоді у прийнятті рішень".
12-15 лютого Людмила Ямщикова бере участь у семінарі інституту Елвіна "Управління поведінкою та методи консультування", а Оля Веселова - у семінарі "Складання учбових планів".
9-11 лютого Команда 56 школи бере участь у шкільному турнірі у Херсоні за темою: "Паління серед школярів має каратися".
3-4 лютого Ми проводимо тренінг за фінансовою підтримкою САР на тему "Робота в команді". Тренінг проходить у приміщенні 121 школи. Його проводять тренери мережі "Нова хвиля" Людмила Логгінова (ДМО "Клуб Компас", Київ) та Людмила Ямщикова (Диспут-Клуб, Одеса).
27-28 січня У Києві проходить національний семінар з дебатів, у якому беруть участь Людмила Ямщикова (тренер), Анастасія Троцька, Ярослав Бузько (англомовна група), Ірина Горбунова та Олена Константинова (україномовна група).
20 січня Проект "Нова хвиля": створення та навчання мережі молодіжних НУО України" отримав фінансову підтримку Фонду Чарльза Стюарта Мотта на 2001-2002 роки. Реалізація проекта розпочинається з робочої зустрічі керівників організацій-членів мережі.
12-13 січня Національний україномовний турнір. Тема: "Застосування сили для захисту прав людини є виправданим". Збірна команда кращих спікерів Одеси (Вікторія Свєткова, Уляна Фешко, Юрій Кушнерук) вийшла до півфіналу, а команда школи 121 (Марія Полнер, Марія Кроткіх, Юлія Бабіч) здобула перемогу! Крім того, Маша Полнер та Віка Свєткова вийшли до списку кращих промовців.