2000 р.

Дата

Подія

23-24 грудня Національний турнір для молодших школярів (по 7-й клас включно). Тема турніру: "Свято Нового Року неможливе без живої ялинки".
16-17 грудня Ми проводимо тренінг за фінансовою підтримкою САР на тему "Волонтерство". Його проводять тренери мережі "Нова хвиля" Світлана Бєлова (Севастопільська організація гайдів) та Андрій Круп'як (Студентське братство м. Надвірне).
9-10 грудня Регіональний шкільний україномовний турнір. У ньому братимуть участь 5 кращих команд міського турніру та по 1 команді з Рені, Бердянську, Первомайську, Херсону, Цюрупінську, Скадовську.
Тема турніру "В Україні захистити свої права законним шляхом неможливо".
Програма турніру
Результати
2-3 грудня Ми проводимо тренінг за фінансовою підтримкою САР на тему "Права людини та юридичний статус неповнолітніх". Тренери - Аліса Молдаванова та Олена Нігрєєва.
25-26 листопада Ми проводимо тренінг за фінансовою підтримкою САР на тему "Лідерство". Його проводять тренери мережі "Нова хвиля" Дмитро Логгінов (ДМО "Клуб Компас", Київ) та Ольга Кушнаренко (МО "Нова генерація", Херсон).
11-12 листопада Міський україномовний шкільний турнір. Тема “В Україні служба жінки в армії виправдана”. В турнірі можуть брати участь не більше 4-х команд від одного клубу. Місце проведення турніру – Медичне училище (вул. Пушкінська,4).
Можна подивитись програму турніру, а також результати турніру. Перемогу здобула команда Юридичного ліцею у складі Лізи Олександрової, Толіка Лабіна та Насті Дилик, а сама Настя Дилик стала першим промовцем турніру.
15 жовтня Деніс Бірюков проводить у ACCELS семінар з парламентських дебатів на англійській мові.
4-5 вересня Катя Жирова бере участь у тренінгу САР "Ефективна комунікація".
18-25 серпня Табір!
Загальна тема табору: екологія
Напрям занять: розвиток навичок збирання, аналізу, опрацювання та використання інформації
Конкурси:
1. Конкурс на кращий інформаційний пакет з екології Одеського регіону. Інформаційний пакет може містити газетні та журнальні вирізки, друковані статті з Інтернет, ксерокопії з книг.
2. Конкурс на краще пояснення назви своєї вулиці. Інформація має містити історію вулиці, причину, з якої саме ця вулиця була названа так, історію зміни назв.
3. Конкурс екологічного плакату.

Кожному клубові Одеського регіону надається можливість участі одного школяра безкоштовно.
Можна подивитися програму табору. Також таборові присвячена фотогалерея.
24 липня - 4 серпня Світа Бажанова у складі збірної України їде на Міжнародний табір в Устроні (Польща). Там вона двічі стає другим промовцем (у Турнірі Націй та у змішаному турнірі), а команда України виходить до фіналу.
19-20 липня Беремо участь у тренінгу САР "Формування команди". (Сергій Потанін та Катя Жирова)
17-18 липня Беремо участь у тренінгу САР "Управління волонтерами". (Валентин Козін та Сергій Потанін)
10-17 липня ДМО "Клуб "Компас" в межах реалізації проекту "Нова хвиля" проводить Другий етап школи менеджерів молодіжних неурядових організацій. Літня школа менеджерів присвячена співробітництву НУО з державою, реалізації корпоративних проектів. Результатом роботи школи стане "Посібник для менеджерів молодіжних НУО з співробітництва з державними структурами".
Умови проведення: наметовий табір на острові Король Обухівського району Київської області.
5-20 липня Дві команди (україномовна з Первомайську та англомовна з СШ 121) їдуть у Карпати у літній табір "Країна молодіжного лідерства". У програмі табору не тільки дебати, а й основи громадянської освіти, поняття гендеру та ін.
27 червня - 1 липня Студентська команда бере участь у міжнародному дебатному турнірі та тренінгу Tartu Open 2000
20-21 червня Беремо участь у семінарі САР "Стратегічне планування"
12-15 червня Аліса Молдаванова бере участь у семінарі САР "Актуальні питання профілактики ВІЧ/СНІДу та ЗППП" у Криму.
23-25 травня Аліса Молдаванова бере участь у семінарі САР "Сексуальне насильство над дітьми" у Києві за участю Лінії Підтримки Родини (США).
13-14 травня Національний англомовний турнір. Команда Світи Бажанової посіла І місце. Ура!
11-12 травня Беремо участь у тренінгу САРу на тему "Законодавчі основи діяльності НУО".
6-7 травня Беремо участь у тренінгу "Нової хвилі" на тему "Команда для ефективної роботи організації".
4-5 травня Беремо участь у тренінгу САРу на тему "Менеджмент, орієнтований на результат".
21-22 квітня Міський турнір у м. Бердянську.
16-17 квітня Валентин Козін та Денис Бірюков беруть участь у семінарі САР на тему "Розв'язання конфліктів"
31 березня Cтудентський дебатний турнір під егідою ACCELS. Він був частиною великої програми, спеціально створеної для студентів з Білорусі, Києва, Харкова, Одеси, Львова, що були учасниками обмінних програм за кордоном. Турнір проходив у клубі "Вечерняя Одесса" та складався з двох раундів та показової гри. Представники Диспут-клубу були запрошені у якості консультантів та опонентів.
26-31 березня Ярослав Бузько бере участь у семінарі Українського учбового інституту старіння та обмежених фізичних можливостей у Києві за участю тренерів-консультантів Всесвітнього офісу Армії Спасіння та фінансовою підтримкою АМР США.
27-29 березня Міський турнір для новачків та семінар для тренерів. Теми турніру:
  • Гроші корисніші за розум
  • Шкільні дні - найкращі дні у нашому житті
24-29 березня Оля Морозова та Оля Веселова беруть участь у семінарі "Молодіжне демократичне лідерство" в Києві.
15-19 березня Студентська команда бере участь у Kings College University Debate Tournament та у Royal Holloway debating competition у Лондоні.
Алiса Молдаванова написала про це чудову статтю.
9-11 березня Беремо участь у семiнарi "Розробка та реалізація навчальних програм для молоді та підлітків" фонду САР ( м. Київ) .
8-12 березня Ми беремо участь у "Школі менеджерів НУО" мережі "Нова хвиля".
6-7 березня Ми беремо участь у тренінгу фонду САР на тему: "Ефективна комунікація, навички презентації та переговорів".
25-26 лютого Шкільний регіональний англомовний турнір. Тема: "Totalitarianism takes better care of the citizens than democracy".
Результати турніру можна побачити тут.
21-22 лютого Беремо участь у тренінгу "Конвенція ООН з прав дитини", що проводить у Києві Дитячий Християнський Фонд.
14-15 лютого Беремо участь у тренінгу "Управління персоналом" фонду САР.
10-13 лютого Беремо участь у тренінгу для тренерів "Нової хвилі", де розробляємо тренінги "Створення команди" та "Організація акцій та кампаній".
9 лютого У курсі занять в інтернаті розпочався другий блок - "Правова просвіта"
3-4 лютого Беремо участь у тренінгу "Звітність за проектами" фонду САР.
28 січня-2 лютого Проходить Всесвітній чемпіонат з дебатів. В ньому бере участь українська команда, в тому числі Світа Бажанова з Одеси! Вона написала про це свято статтю, яку можна прочитати тут.
27-28 січня Беремо участь у тренінгу "PR" фонду САР.
22-23 січня Беремо участь у тренінгу "Управління проектами" у Києві для мережі "Нова хвиля".
18-30 січня Граємо у міжнародному Інтернет-турнірі.
12 січня Розпочав працювати наш новий проект - "Дорога, яка веде в життя". Протягом другого півріччя 1999-2000 учбового року в інтернаті № 4 ( вул. Профсоюзна, 9) два рази на тиждень, у середу та п'ятницю з 15-ї до 17-ї години ми проводимо заняття з учнями 8-9 класів.
3-4 січня

Беремо участь у Національному україномовному турнірі. Результати турніру одночасно традиційні (дійсно, фінал без одеситів - не фінал) й надзвичайні. У півфінал вийшли одна команда з Харкову, одна - з Києву та... обидві команди Одеського регіону.
І хоча ми й не виграли у фіналі, але зіграли на турнірі ігор більш, ніж будь-який регіон ( а якщо пам'ятати, що головне у дебатах - ігровий досвід, то ми досягли майже максимального результату - зіграли 11 ігор з 12 можливих!!!)
Досі наші команди на національних турнірах відрізнялися командною грою, але зараз спікери здобули й особисте визнання суддів:
Оля Веселова стала десятим спікером, Діма Кушнерук - дев'ятим, Світа Бажанова - сьомою, а Вова Якунін - ПЕРШИМ!!!!
Віват, Вовік!